Mijn favorieten

VERKOPEN? OF TOCH MAAR VERHUREN?

Gaat u uw woning of appartement verkopen? Of is verhuur voor u een goede optie?. Voor veel mensen is deze vraag gemakkelijk te beantwoorden: verkopen. Voor degene die wil doorstromen naar een grotere woning of juist kleiner of gelijkvloers wil wonen is verkopen vaak voor de hand liggend en bij nader inzien ook het voordeligst. Toch kiezen sommige woningbezitters voor het verhuren van hun woning of appartement. Dit kan soms voordelig zijn indien men bijvoorbeeld voor een bepaalde periode naar het buitenland vertrekt maar soms is verhuren ook een goede optie uit het oogpunt van rendement. Indien u overwaarde heeft op uw onroerend goed kan het verhuren zorgen voor een goed rendement op uw vermogen. 

Waar moet u rekening mee houden?
Indien u er voor kiest om uw woning te verhuren moet u wel rekening houden met een aantal zaken. Wie kent niet het voorbeeld van de woning die verhuurt is en vervolgens een hennep kwekerij wordt opgerold. U zit als verhuurder dan met veel schade. Het screenen van een potentiële huurder is daarom erg belangrijk. Maar ook andere zaken zoals de wettelijke huurbescherming, de huurprijsbepaling, toestemming van de hypotheekbank, de opstalverzekering zijn allemaal zaken waar u mee te maken krijgt als u uw woning of appartement wilt verhuren. Op zichzelf geen onoverkomelijke zaken maar u moet hierin wel de juiste wegen bewandelen. 10+ Makelaar kan u hiermee helpen. Middels de zusteronderneming 123Wonen Den Bosch verhuren wij veelvuldig woningen en appartementen in Den Bosch en omstreken. Het vinden van een betrouwbare huurder is door middel van ons brede netwerk en uitgebreide credit-checks bij 123Wonen in goede handen. 

Indien u een juiste keuze wilt maken tussen verkopen of verhuren kunnen wij u van dienst zijn bij het maken van de juiste beslissing.