Mijn favorieten

Blog

BIJZONDER DOSSIER
Geplaatst op: 4 december 2015
Ik kom hem soms nog tegen, laten we hem voor het gemak M. noemen. M. is een vader van iemand waarvoor wij enige jaren geleden een woning hebben verkocht. M. komt op enig moment ons kantoor binnen lopen en heeft een korte duidelijke opdracht: "Ik wil dat je mijn woning verkoopt, en de woning moet snel verkocht worden tegen een reële prijs' Nou daar hebben wij natuurlijk wel oren naar. Na een rondleiding door de woning wordt de vraagprijs bepaald, de verkoopstrategie besproken en een afspraak gemaakt met de fotograaf. Binnen afzienbare tijd is de brochure klaar en kunnen we de woning te koop aanbieden. Uit ons eigen bestand benader ik een kandidaat die wellicht interesse zal hebben in de woning. Na de een bezichtiging blijkt deze kandidaat inderdaad geïnteresseerd en een koop is snel gesloten, de koopakte wordt ondertekend. Na anderhalve week krijgen we echter een bericht van de koper: de financiering krijgen ze niet rond. Dit is de eerste fase van wat later blijkt een lange wet van Murphy. In overleg met de verkoper geven we de koper nog een week te tijd om de financiering rond te krijgen bij een ander geldverstrekker maar helaas wil ook deze geldverstrekker de hypotheek niet doen.

We moeten de woning dus weer opnieuw te koop aanbieden.Ook deze keer zijn de kopers snel gevonden en voor de tweede keer wordt er een koopakte opgemaakt en ondertekend. Een goede week later staat de tweede koper huilend bij ons op kantoor. De kopers hebben plotseling hun relatie verbroken, de koop kan wat hun betreft niet doorgaan. Een lang en emotioneel gesprek met verkoper M. is het gevolg, M. heeft inmiddels ook al een ander woning gekocht, deze koop staat nu ook op losse schroeven. Omdat de koopakte getekend is en het verbreken van de relatie geen reden is om de koop te ontbinden wordt besloten om kopers te houden aan de gemaakte afspraken.

Namens de kopers bieden wij de woning weer te koop aan, ditmaal dus voor de derde keer in enkele weken tijd. Ook voor de derde keer weten wij snel een koper te vinden, opnieuw wordt er een koopakte getekend en de derde koper gaat aan de slag om de hypotheek te krijgen. Na enkele weken komt het eerste verzoek van de hypotheekadviseur om de ontbindende voorwaarde te verlengen, de bank heeft nog iets meer tijd nodig. Na de verlenging van de ontbindende voorwaarde komt vanuit de hypotheekadviseur de mededeling dat de bank de hypotheek niet wil verstrekken omdat er al eerder een starterslening is aangevraagd op dit object (door de tweede koper). Om een lang verhaal kort te maken: voor de vierde keer heb ik de koopakte laten tekenen, dit maal tussen M. en de derde koper en een verklaring gemaakt waarom er op deze woning twee keer een starterslening is aangevraagd. Uiteindelijk krijgt de derde koper toch de hypotheek rond en kan de woning worden overgedragen. M. betrekt samen met zijn vrouw de nieuwe woning en het "dossier van het jaar" zoals het het zelf noemt kan worden gesloten.
Lees meer...
VERKOPEN? OF TOCH MAAR VERHUREN?
Geplaatst op: 12 november 2015
Gaat u uw woning of appartement verkopen? Of is verhuur voor u een goede optie?. Voor veel mensen is deze vraag gemakkelijk te beantwoorden: verkopen. Voor degene die wil doorstromen naar een grotere woning of juist kleiner of gelijkvloers wil wonen is verkopen vaak voor de hand liggend en bij nader inzien ook het voordeligst. Toch kiezen sommige woningbezitters voor het verhuren van hun woning of appartement. Dit kan soms voordelig zijn indien men bijvoorbeeld voor een bepaalde periode naar het buitenland vertrekt maar soms is verhuren ook een goede optie uit het oogpunt van rendement. Indien u overwaarde heeft op uw onroerend goed kan het verhuren zorgen voor een goed rendement op uw vermogen.

Waar moet u rekening mee houden?
Indien u er voor kiest om uw woning te verhuren moet u wel rekening houden met een aantal zaken. Wie kent niet het voorbeeld van de woning die verhuurt is en vervolgens een hennep kwekerij wordt opgerold. U zit als verhuurder dan met veel schade. Het screenen van een potentiële huurder is daarom erg belangrijk. Maar ook andere zaken zoals de wettelijke huurbescherming, de huurprijsbepaling, toestemming van de hypotheekbank, de opstalverzekering zijn allemaal zaken waar u mee te maken krijgt als u uw woning of appartement wilt verhuren. Op zichzelf geen onoverkomelijke zaken maar u moet hierin wel de juiste wegen bewandelen. 10+ Makelaar kan u hiermee helpen. Middels de zusteronderneming 123Wonen Den Bosch verhuren wij veelvuldig woningen en appartementen in Den Bosch en omstreken. Het vinden van een betrouwbare huurder is door middel van ons brede netwerk en uitgebreide credit-checks bij 123Wonen in goede handen.

Indien u een juiste keuze wilt maken tussen verkopen of verhuren kunnen wij u van dienst zijn bij het maken van de juiste beslissing.
Lees meer...
DE WONINGMARKT TREKT AAN!
Geplaatst op: 9 november 2015
Je hoort het regelmatig de laatste tijd: de woningmarkt trekt weer aan! Het vertrouwen in de woningmarkt is op het hoogste punt sinds jaren, we zien steeds meer verkocht borden en de prijzen stijgen. Dit merken we bij 10+ Makelaars ook. Een aantal woningen zijn zelfs al boven de vraagprijs verkocht. Echter merken we ook dat woningen niet vanzelf verkocht worden. Nog steeds is een het vaststellen van een goede vraagprijs een vereiste voor succes en ook de presentatie van de woning is belangrijk. Hierbij kunnen wij u helpen. Heeft u verhuisplannen? Maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvend verkoopadvies!
Lees meer...